Fotograaf en schrijver David van Reen in Bibliotheek Dongen

Foto:

David van Reen (1969) was op-en-top sportman toen een ernstig auto-ongeluk een einde aan zijn loopbaan maakte. Hij kwam wonderwel uit coma, leerde opnieuw lopen en knokte zich door een moeilijke periode heen. Hij is als trainer van Afrikaanse hardlopers gaan werken en leerde de fascinerende cultuur en de mensen heel direct en diepgaand kennen. In 2008 verscheen zijn journalistieke fotoboek ‘Het land van de verbrande gezichten’, een weerslag van zijn visie op Ethiopië. ‘Engelen der wrake’ is zijn debuutroman. Op maandag 3 november om 20.00 uur is hij te gast in bibliotheek Dongen. 

Kenia en Ethiopië
David van Reen werkt  vaak in Afrika, vooral in Kenia en Ethiopië, waar hij medeoprichter is van de Stichting Lalibela die zich inzet voor hulp aan minderbedeelden, zoals gehandicapte kinderen en ouderen. Daarnaast is hij professioneel schrijver en fotograaf. Tijdens de lezing laat hij films zien over de Stichting Lalibela en over zijn werk. Daarnaast vertelt hij over zijn boeken die geïnspireerd zijn op de mensen die hij in Afrika ontmoet. 
De lezing vindt plaats op maandag 3 november om 20.00 uur en is georganiseerd in samenwerking met de KVG Dongen. Kaarten kosten € 5,50 voor bibliotheekleden en KVG leden (niet-leden € 7,50). Aanmelden kan in de bibliotheek of online via www.theek5.nl. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen