Afvalrace Blog Marion: over de ‘gouden’ tip en andere zaken…

Foto:

In haar blog van deze week vertelt Marion ons onder meer iets over de ‘gouden’ tip om af te vallen. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder….

De waarheid van de tip van de trainer
Ik vind het wel iets hebben als ik vertel dat ik 2 personal trainers heb: Ilse en Mira. Ook wel liefkozend mijn personal beulen genoemd (alleen als ze het niet horen hoor…..).

Vertrouwen in elkaar
Ik denk dat zo’n (afval)race waar ik nu mee bezig ben, valt of staat met het vertrouwen in de trainers en het geloof van de trainers in mij. Nou ben ik niet de meest moeilijke persoon denk ik, maar ook ik heb zo mijn gebruiksaanwijzing en die wordt er niet bijgeleverd. Nou, de dames hebben die al aardig ontdekt en dat heeft geresulteerd (en nog steeds!) in een meer dan prettige samenwerking.

Veel geleerd en vooral veel veranderd
Een paar maanden geleden is onze samenwerking begonnen en we hebben nog een kleine 3 maanden te gaan. In de afgelopen tijd heb ik veel gedaan en veel geleerd.

Denk aan het bekijken (en aanpassen) van de inhoud van mijn keukenkastjes
5x (!) in de week sporten
Ik ken het belang en de smaak van groene smoothies
Ik ben dagelijks aan het werk met mijn integriteit
Ik weet nu het verschil tussen lunchen en lungen (en geloof mij dat lunchen stukken aangenamer is).

De ‘gouden’ tip
Vanochtend vroeg ik Ilse naar DE gouden tip. En haar antwoord klopt helemaal.
Zij zei me: “het feit dat je altijd een keuze hebt!”. Nou ja, daar is eigenlijk ook alles mee gezegd.
Moet ik dit uitleggen? Nou vooruit, een klein stukje dan.

Hoe ik mijn doel behaal?
Ik stond op punt A en mijn doel is om op punt B aan te komen. De snelste weg is middels een rechte lijn. Maar die rechte lijn kan ik niet altijd volgen en wijk daar wel eens van af. Dat is MIJN keuze. Het brengt me verder van mijn doel , dus ben ik op dat moment niet slim bezig en probeer zo snel mogelijk weer op die rechte lijn terug te komen. Op weg naar punt B.

Eigen verantwoordelijkheid
Elke keuze die ik maak, is mijn eigen verantwoordelijkheid maar ik zal daar ook de consequenties van moeten aanvaarden. Die dennenappel op kerstavond was meer dan lekker en ik heb er echt van genoten. Ik koos ervoor hem te eten, maar de consequentie is dus dat ik van het rechte pad af ging. En zo is het met alles wat ik doe en kies.

Tot volgende week.

Marion

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen