Blog 3 Marion Delissen: “Zo ziet mijn voedingsplan er uit”

Foto:

Op 3 oktober begonnen drie kandidaten aan één van de grootste uitdagingen in hun leven tot nu toe. In 6 maanden gaan zij proberen zich een nieuwe levensstijl aan te meten waardoor ze gezonder en gelukkiger kunnen gaan leven. Wekelijks houden zij een blog bij op dongen.nieuws.nl. In haar blog van deze week laat Marion Delissen ons zien hoe haar voedingsplan er uit ziet voor de komende maanden.

Afvalrace, hoe ziet mijn voedingsplan eruit?
Toen ik op mijn 19e het huis uit ging, ging ik in Amsterdam wonen en heb daar volop genoten. Weliswaar is Eindhoven waar ik vandaan kwam geen dorp, maar in Amsterdam was toch echt alles te krijgen. Aangezien er haast niets is wat ik niet lust, wilde ik dus ook alles proberen. Missie gelukt! Heerlijk, echt waar. De kilo’s begonnen eraan te komen, maar ik zat nog redelijk strak in mijn vel en ik stond daar bekend als “de gezellige Brabantse”. Toch maar eens ge-dieet. Ook dat lukte. Oh, alles onder controle dus. Genieten van het leven en daarna even opletten en pas op de plaats. Dat is best een poosje goed gegaan, maar op een gegeven moment werd mijn streefgewicht iedere keer naar boven bijgesteld (door mezelf).

Ander dieet proberen, nog meer aankomen, ander dieet proberen enz. Je kunt mij gerust een professionele jojo noemen. Toen leerde ik een jongen kennen waarmee ik later trouwde en ik bofte: hij kan heel lekker koken. Wederom genieten. En ik wil niemand de schuld geven, maar de kilo’s vlogen er natuurlijk aan. Inmiddels alleen wonend, dus de enige verantwoordelijke ben ik. Eigenlijk zou dit een “never-ending story” kunnen zijn geweest als ik niet Ilse en Mira van “The road to health and happiness” was tegengekomen. Hun voedseltheorie is niet gebaseerd op wat je niet mag eten, maar o.a. wel op wat je wél mag eten. (en daar houd ik van) Uiteindelijk gaat het erom wat er tussen mijn oren gebeurt: als het daar goed zit, wordt gezond eten een structureel iets. De eerste kilo’s (4,5 kg) zijn er vanaf, het begin is gemaakt!

Wat is er inmiddels veranderd aan mijn voedingsplan?
* Ik heb nu 6 eetmomenten op een dag: de 3 normale eet-tijden. ’s Ochtends en ’s middags een tussendoortje en in de avond een uitgesteld toetje.
* Ik drink minimaal 3x een halve liter water per dag. Dank aan leerlinge Lieve die mijn flesje water iedere keer bij gaat vullen.
* Ik doe bewust boodschappen.

Over boodschappen gesproken: ik heb af en toe het gevoel dat ik een beroemde Dongenaar ben, haha. Ik word door zoveel ouders en anderen aangesproken en aangemoedigd (dank jullie wel). Maar………. Als ik door de supermarkt loop, durf ik echt niks fouts meer in mijn karretje te doen. Ik ben zooooooo bang dat er mensen zijn die meekijken. Vanochtend zijn Ilse en Mira mijn keukenkastjes komen bekijken. Ze zijn nu een heel stuk leger dan gisteren. Bijna alles wat fout is, hebben we weggedaan. Maar waar moet ik op letten? (Ik hoop dat ik alles onthouden heb).

marionblog32* wanneer het eten E621 bevat is het niet best;
* als er suiker bij de (eerste 5) ingrediënten op de verpakking staat (of een ander woord voor suiker zoals iets met glucose, fructose of dextrose) is ook niet goed, 9 november zijn Mira & Ilse bij de Achterberg om nog meer te vertellen over dit onderwerp;
* als er weinig ingrediënten nodig zijn geweest is het juist vaak wel goed;
* i.p.v. witte produkten die voornamelijk bloem bevatten, kies ik voortaan volkoren produkten.

Gisteren mijn tweede pakket opgehaald bij boerschappen en ik ben daarnet op zoek gegaan naar gezonde recepten, volgens mij gelukt. Vanavond bij de mosselen eet ik geen rode currypasta uit een potje, maar ga ik hem zelf maken. Morgen even opletten want dan ga ik uit eten. Voor de rest van de week echt alles op een (gezond) rijtje. Ik ga ervoor!

PS. Alles wat fout uit mijn kastjes kwam, meegenomen voor mijn collega’s. Misschien kunnen zij nog wel iets fouts gebruiken……..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen