Afvalrace Dongen: Melanie van der Schans stelt zich voor

Foto:

Afgelopen maandag begonnen Marion Delissen, Melanie van der Schans en Marcel Jochems aan de Afvalrace. De drie werden uit een groot aantal aanmeldingen geselecteerd om zes maanden lang kosteloos onder leiding van een personal trainer te werken aan een fitter, gezonder en gelukkiger leven. In een serie blogs houden de kandidaten de lezers van dongen.nieuws.nl op de hoogte van alle ontwikkelingen. In deze eerste blog maken we nader kennis met Melanie

Hallo allemaal!
Mijn naam is Melanie van der Schans. 32 jaar geleden op 17 januari 1984 ben ik geboren in het ziekenhuis in Tilburg. Mijn ouders, Lia (65) en Wil (67)van der Schans, en mijn oudste broer, Maurice van der Schans (40), inmiddels papa van Laura en Merel, waren dolgelukkig. Op 16 september 1985 werd mijn jongste broer Davy (31) geboren. Inmiddels getrouwd met Kim Kops en papa van Ivy. Ik woon al 32 jaar in Dongen. Na mijn middelbare school opleiding Verzorging ben ik naar het ROC in Tilburg gegaan om de opleiding SPW te gaan volgen. Zo’n fijne puber als ik was, had ik school al snel gezien, en stopte er mee. Weg droom om de verslavingszorg in te gaan, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds spijt van heb.

melanie1

Door mijn moeder, die al in de catering werkte, kwam ik terecht bij het bedrijf Albron Catering en ging werken voor het uitzendbureau in het bedrijfsrestaurant bij Sony in Tilburg. Door de jaren heen heb ik mezelf op kunnen werken. Eerst als assistent en later als beheerder. Een super leuk team zorgde ervoor dat ik elke dag met veel zin naar mijn werk ging. Van administratie tot spoelkeuken, elke dag was anders. Door de jaren heen zijn er wel wat bezuinigingen geweest maar nooit gedacht dat een goed lopend bedrijfsrestaurant moest sluiten wegens bezuinigingen. Intens verdrietig met zijn allen toen we dit bericht vorig jaar kregen. Daar stond ik dan, na 15 jaar, op straat. Maar niet helemaal getreurd, nu kon ik toch mijn droom achterna gaan door te gaan leren om de verslavingszorg in te gaan. Wel getreurd… nu een jaar later en zo gemotiveerd, is het mij nog steeds niet gelukt om een BBL opleiding te gaan volgen.

melanieblog1

Maar ik ben geen opgever dus ga ik net zo lang door totdat het me wel lukt! Een jaar thuis, onregelmatig leven, veranderde mijn lichaam ook. 20 kg aangekomen en niet de moed hebben om dit probleem alleen aan te pakken. Vrienden, familie en kennissen zagen dat ik aan het veranderen was en zeiden (heel pijnlijk maar eerlijk) dit ook tegen mij. Door mijn financiële situatie is het onmogelijk om een abonnement af te sluiten bij een sportschool. Op Facebook kwam ik ineens tegen; geef je nu op voor de afvalrace! Van Gils Sport maakte hier reclame voor. Wat een geweldig idee! En wat zou het toch super zijn als ik dit toch kon winnen. Ik heb mezelf uiteraard opgegeven en werd al snel op gesprek gevraagd door Mark. Een heel positief gesprek met een lach en een traan. Ondanks dat ik nog niets wist, wilde ik alles op alles zetten om toch te beginnen met trainen. Na 2 weken intensief getraind te hebben, werd ik met een soort van ‘smoes’ naar de sportschool gelokt op een tijdstip dat niet helemaal klopte.

Zenuwachtig en vol goede moed ging ik die avond naar de sportschool en werd, samen met nog een kandidaat, verrast met de flyer gefeliciteerd, een fotograaf, 2 coaches, en een camera. Ik was zo blij dat ik niet eens kon reageren. Stil werd ik ervan! Na behoorlijk wat aanmeldingen was ik diegene die deze kans, om 6 maanden te trainen met personal coach, gratis, had gewonnen! Mijn coach is Mark en ik ben hem en heel het team zo ontzettend dankbaar dat ik deze kans krijg! Ik pak het met beide handen aan en ben ervan overtuigd dat ik samen met jullie mijn doel van -20 kg ga bereiken de komende 6 maanden.
Dankbaar dat ik nu gesteund wordt door mijn familie en vrienden.

melanieblog11

Naast deze super uitdaging heb ik nog veel meer leuke dingen die ik doe, nu ik zoveel vrije tijd heb. Mijn grootste hobby is NAC, ja helaas in de Jupiler Leaque, maar misschien dit jaar een feestje?  Meestal ben ik de BOB dus dat biertje laten staan is geen probleem voor mij. Ik ga daar altijd heen met mijn broer Maurice en vriend Cees. Daarnaast ben ik samen met mijn ouders beheerder van de voetbal kantine van Olympia’60, waar we bijna iedere dag te vinden zijn. Op donderdag is het altijd clubavond en op zaterdag lekker druk met voetballen en natuurlijk de derde helft. Heerlijk om bezig en nuttig te zijn voor de club waar ik zo wat geboren ben. Veel van mijn vrienden zijn daar dan ook om gezellig bij te kletsen. Dat wijntje gaat wat lastiger worden haha.

melanie2

Sinds 2 jaar woon ik gelukkig op mezelf na een tijdje weer thuis te hebben gewoond. Had een aantal jaren geleden een relatie van bijna 12 jaar waarvan 3 jaar samen gewoond. Deze relatie is stuk gegaan. Ik woon nu in een heerlijk appartementje samen met mijn alles; boemer hondje Chicka van 3 jaar! Daarnaast zijn absoluut mijn kleine nichtjes heel belangrijk voor mij! Laura (9), Merel (4) en de kleinste Ivy (6 maanden) Ik pas graag op en maak leuke uitjes met ze. Logeren bij tante Mel gaat dan ook om de beurt Ik ga deze blog voor deze week afsluiten en ik hoop dat jullie een beeld hebben gekregen over wie ik ben en wat ik zo doe in mijn leven.

Elke week kom ik terug en laat ik jullie de komende 6 maanden genieten van mijn leven in de afvalrace. Succes aan alle andere deelnemers en samen kunnen we dit aan!!

Liefs Melanie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen